Szkolne obiady - menu na październik
MENU – PAŹDZIERNIK 2025r.
________________________________________________________________________
01.
filet panierowany z ziemniakami, surówka (1,3)
02.
kartacze wieprzowe z okrasą z cebulki i kiełbasy (1,3)
03.
kluski na parze z jogurtem truskawkowym (1,2,3)
________________________________________________________________________
06.
spaghetti bolognese z serem żółtym (1,2)
07.
pierogi ruskie z okrasą z cebuli i boczku (1,3)
08.
schab pieczony w sosie mięsnym, kluski śląskie, surówka (1)
09.
nugetsy z kurczaka, ziemniaki, surówka (1,3)
10.
kotlety rybne z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej (1,4)
________________________________________________________________________
13.
devolay z serem żółtym, ziemniaki, marchewka z groszkiem (1,2,3)
14.
gyros z ryżem, surówka (1,3)
15.
pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka (1,2)
16.
pałeczka z kurczaka, ziemniaki, surówka
17.
makaron z serem białym i masłem (1,2)
________________________________________________________________________
20.
gulasz wieprzowy z ogórkiem, kasza jęczmienna, surówka (1)
21.
filet po parysku, ziemniaki, surówka
22.
kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, surówka (1,3)
23.
łazanka z kapustą i kiełbasą (1,3)
24.
pierogi z serem białym (1,2,3)
________________________________________________________________________
27.
gulasz drobiowy w sosie śmietanowym z ryżem białym, surówka (1,2)
28.
gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki (1,2,3)
29.
lasagne z mięsem mielonym (1,2,3)
30.
kotlet mielony, ziemniaki, buraki (1,3)
31.
miruna panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (1,3,4)
*oznaczenia numeryczne przy potrawach, oznaczają użycie składnika zawierającego alergen,
zgodnie z oznaczeniem numerycznym w informacji o ALERGENACH I PRODUKTACH
POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE.