Menu kwiecień
________________________________________________________________________
31. zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbaską (6)
filet z kurczaka na parze z ryżem i warzywami (-)
01. zupa pieczarkowa z ryżem (2,6)
kartacze z okrasą z kiełbasy i cebuli (1,3)
02. zupa grochowa z ziemniakami i kiełbaską (6)
gulasz wieprzowy, kasza, surówka (1)
03. krupnik z ryżu (6)
pierogi z serem białym i masłem (1,2,3)
04. zupa brokułowa z ziemniakami (1,6)
kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (1,3,4)
_____________________________________________________________________
07. zupa ogórkowa z ziemniakami (1,2,6)
potrawka z kurczaka z ryżem (1,6)
08. zalewajka z ziemniakami i kiełbaską (1,6)
klopsiki w sosie z kaszą jęczmienną, surówka z białej kapusty (1,3)
09. rosół z makaronem (1,6)
pałeczki z kurczaka, ziemniaki, surówka (-)
10. zupa jarzynowa z ziemniakami (2,6)
paluszki rybne z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej (1,4)
11. zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (2,6)
makaron z serem białym i masłem (1,2,3)
______________________________________________________________________
14. krupnik z kaszy (1,6)
spaghetti bolognese z serem żółtym (1,2,3)
15. barszcz biały (1,2,3)
filet z kurczaka panierowany z ziemniakami, surówka z marchewki (1,3)
16. kapuśniak z kiełbaską i ziemniakami (6)
pierogi z mięsem i cebulką (1,2)
17. krem z warzyw z groszkiem ptysiowym (1,6)
klops w sosie warzywnym, kasza, surówka z ogórkiem (1)
18. zupa brokułowa (1,6)
pampuchy z sosem truskawkowym (1,2)
______________________________________________________________________
21. PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY
22. zupa z kalafiora z makaronem (1,6)
gulasz drobiowy, kasza, surówka (1)
23. zupa pieczarkowa z ziemniakami (1,2,6)
filet po parysku z ziemniakami, marchewka z groszkiem (1,2,3)
24. zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbaską (2,6)
pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, kopytka, surówka (1,2,3)
25. krem z białych warzyw z groszkiem (1,2,6)
zapiekanka ziemniaczana z warzywami (6)
______________________________________________________________________
28. zupa pomidorowa z makaronem (1,2,6)
filet z kurczaka na parze z ryżem i warzywami (-)
29. barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (2,6)
kotlet mielony, ziemniaki, mizeria (1,2,3)
30. zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (2,6)
naleśniki z serem białym (1,2,3)
01. ŚWIĘTO PRACY
02. krupnik z kaszy (1,6)
gyros z kurczaka, ryż, surówka (1)
*oznaczenia numeryczne przy potrawach, oznaczają użycie składnika zawierającego alergen, zgodnie z oznaczeniem numerycznym w informacji o ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE.