Menu marzec
MENU – MARZEC 2025r.
___________________________________________________________________
03. zupa pomidorowa z makaronem (1,2,6)
gulasz wieprzowy, kasza, surówka (1)
04. zupa ogórkowa z ziemniakami (1,6)
filet z kurczaka na parze z ryżem i warzywami
05. rosół z makaronem (1,6)
schab panierowany, ziemniaki, surówka (1,3,6)
06. krupnik z kaszy (1,6)
ryba panierowana, ziemniaki, surówka (1,4,3)
07. zupa szczawiowa z ryżem i jajkem (2,3,6)
makaron z białym serem (1,2)
___________________________________________________________________________
10. zupa brokułowa z ziemniakami (2,6)
potrawka z kurczaka z ryżem (1,6)
11. barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (2,6)
pierogi z mięsem i cebulką (1,2)
12. pieczarkowa z makaronem (1,2,6)
devolay z ziemniakami i surówką (1,2,3)
13. grochówka z ziemniakami (6)
kotlet rybny, ziemniaki, kapusta kiszona (1,3,4)
14. krupnik z ryżu (6)
makaron łazanki z kapustą i pieczarkami (1)
17. żurek z jajkiem i kiełbasą (1,2,3)
makaron penne z sosem pomidorowym i kurczakiem na parze (1,2)
18. zupa ogórkowa z ryżem (2,6)
kotlet mielony, ziemniaki, surówka (1,3)
19. zupa jarzynowa z ziemniakami (1,2,6)
pampuchy z sosem truskawkowym (1,2)
20. zupa krem z białych warzyw z grzankami (1,6)
klops w sosie warzywnym, kasza, surówka (1)
21. zupa z fasolki szparagowej z makaronem (2,6)
ryba panierowana, ziemniaki, surówka (1,4,3)
24. kapuśniak z ziemniakami (6)
spaghetti bolognese z serem żółtym (1,2)
25. zupa pomidorowa z ryżem (2,6)
bitka wieprzowa, ziemniaki, surówka (1)
26. krupnik z kaszy (1,6)
filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, surówka (1,3)
27. zalewajka z ziemniakami i kiełbasą (1,6)
naleśniki z serem białym (1,2,3)
28. krem z warzyw z groszkiem ptysiowym (1,6)
kotlet rybny, ziemniaki, surówka (1,3,4)
31. zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbasą (6)
filet na parze z ryżem i warzywami
*oznaczenia numeryczne przy potrawach, oznaczają użycie składnika zawierającego alergen, zgodnie z oznaczeniem numerycznym w informacji o ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE