Menu wrzesień
MENU – WRZESIEŃ 2024r.
________________________________________________________________________
02. -----------------
03. zupa pieczarkowa z ryżem (2,6)
gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, ogórek (1)
04. zupa grochowa z ziemniakami i kiełbaską (6)
gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami (1,3,6)
05. krupnik z ryżu (6)
filet panierowany z ziemniakami, surówka z marchewki (1,3)
06. zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (2,6)
pierogi z serem białym i masłem (1,2,3)
___________________________________________________________________________
09. zupa z kalafiora z makaronem (1,6)
potrawka z kurczaka z ryżem (1,6)
10. zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbaską (2,6)
klopsiki w sosie mięsnym z kaszą jęczmienną, surówka z białej kapusty (1,3)
11. rosół z makaronem (1,6)
filet po parysku z ziemniakami, marchewka z groszkiem (1,2,3)
12. zupa jarzynowa z ziemniakami (2,6)
makaron z serem bialym i masłem (1,2,3)
13. zupa krem z warzyw z grzankami (1,6)
paluszki rybne z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej (1,4)
16. zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (2,6)
spaghetti bolognese z serem żółtym (1,2,3)
17. lane kluski na rosole (1,3,6)
pierogi z mięsem i cebulką (1,3)
18. kapuśniak z kiełbaską i ziemniakami (6)
kotlet mielony, ziemniaki, mizeria (1,3)
19. zupa brokułowa z ziemniakami (1,6)
klops w sosie warzywnym, kasza, surówka z ogórkiem (1)
20. zalewajka z ziemniakami i kiełbaską (1,6)
naleśniki z serem białym (1,2,3)
23. zupa ogórkowa z ziemniakami (1,2,6)
gulasz drobiowy z ryżem białym, surówka (1)
24. krupnik z kaszy (1,6)
filet na parze w sosie pomidorowym, ryż biały, surówka (1,2,6)
25. zupa pomidorowa z ryżem (2,6)
kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, surówka (1,2,3)
26. zupa groszkowa z lanymi kluskami (2,6)
pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, kopytka, surówka (1,2,3)
27. krem z białych warzyw z groszkiem (1,2,6)
kotlet rybny z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej (1,3)
30. barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (2,6)
spaghetii bolognese z zółtym serem (1,2,3)
*oznaczenia numeryczne przy potrawach, oznaczają użycie składnika zawierającego alergen, zgodnie z oznaczeniem numerycznym w informacji o ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE.